Benny Borg gleder seg til ny turne


ALFAZ DEL PI: Artisten Benny Borg har lagt sin elsk på Costa del Sol, Costa Blanca og Spania. I oktober kommer den norsk-svenske multientertaineren på nytt Spania-besøk. Denne gangen i Johnny Cash sin skikkelse.

Tidligere har Benny Borg markert seg med andre sterke, underholdende og personlige forestillinger som Cornelis Vreeswijk, Elvis Presley og med sin egen selvbiografiske forestilling, ”På livets karusell”.

– Jeg gleder meg veldig til å komme til Spania igjen. Det er sjette gang jeg spiller og synger for nordmenn og svensker i Spania, og jeg setter mer og pris på å besøke landet og alle de fine menneskene som bor der, forteller Benny Borg i en samtale med Spaniaposten.

Denne gang kommer altså Benny Borg med sitt spesiallagde Johnny Cash-show. Showet har gått i Oslo i flere måneder og Borg har også reist rundt i Norge med sin hyllest til legenden. I februar neste år er det imidlertid slutt, for da ville Cash ha fylt 80 år. Country-artisten ble 71 år gammel. Han døde i 2003, bare tre måneder etter at han mistet sin kone.

Ingen søndagsskole
Denne forestillingen har ligget og ulmet i Benny Borg i over 30 år. Helt siden han leste Johnny Cash sin selvbiografi ”Man In Black” har Benny Borg hatt sans for hans musikalske egenskaper og ikke minst hans samfunnssyn.
– Historien om Johnny Cash er ingen søndagsskoleforestilling, men en dramatisk historie om dop, alkohol, kvinner, utagering og selvdestruksjon. Samtidig opplevde han fantastisk suksess, forteller Borg.
Benny Borg understreker at bak alt dette befant det seg en sterkt religiøs og kunnskapsrik mann. Cash ble en talsmann for de svakeste i samfunnet og høstet mye heder og ære for det. I 1995 gjorde Johnny Cash come back og han ble hyllet av fans og anmeldere verden rundt. Artisten spilte inn platen kun akkompagnert av sin egen gitar.

Mest kjente låter
– Under spaniaturneen vil jeg fremføre både kjente og noe mer ukjente låter, men jeg kan nevne ”Folsom Prison Blue, I Walk The Line, San Quentin, A Boy Named Sue, Give My Love To Rose, Man In Black og Ring of Fire, sier Borg.
Benny Borg starter sin konsertturne med Johnny Cash i Calahonda i Marbella 12. oktober og avslutter i Casa de Cultura i Alfaz de Pi vel en uke senere. Han skal også innom La Manga, Torrevieja og Gran Alacant på sin vei nordover langs spanskekysten.
Benny Borg har altså tapt sitt hjerte til Spania. Opprinnelig var han og kona frankofile, noe de fortsatt er, men sansen for Spania har bare blitt større og større. Benny Borg har lest mye om Spania og i tillegg reist mye rundt i landet.

Kanskje ikke flere…?
– Det er fantastisk natur, spennende historie og hyggelige mennesker i Spania. Mitt forhold til Spania er det aller beste, understreker Benny Borg, som har nær familie som er bosatt i Spania.
Når Johnny Cash-perioden er over neste år er det usikkert hvilken musikalsk personlighet som står for tur.
– Det vet jeg ikke, for nå har jeg lagd oppsetninger på de menneskene jeg har følt noe for og kjenner på sett og vis. Man må ha følelse for det man gjør, så jeg er usikker på om det blir flere forestillinger. Jeg har noen ideer, så vi får se hva det blir til etter hvert. Jeg begynner jo å dra på årene, sier Benny Borg hemmelighetsfullt og med latter i stemmen.

Borg er nå 65 år og har bodd i Norge helt siden 1969 – altså i 44 år – men er like fullt i sin beste musikalske alder.

KOMMER TIL SPANIA I OKTOBER: Benny Borg vil opptre i Johnny Cash sin skikkelse under sin høstturne i Spania denne gangen. Det er sjette gang at Borg reiser til Spania for å forlyste nordmenn og svensker.

2 kommentarer til «Benny Borg gleder seg til ny turne»

  1. Jeg vet at det blir stinn brakke når «Johnny Cash» kommer til den norske klubben på La Manga. Vi regner med at det blir tirsdag, den 18. oktober. Så får det så være at en god del av oss er på tur. Det blir jo bare plass til noen andre heldige!

  2. Hei
    Blir denne konserten på Paque Bote? Og hvem tar seg av salg av billetter til denne konserten.
    Sist gang Benny Borg var på Paque Bote var det plass til ca 100 personer, og vi var ca 90 personer,så jeg mener at det bør selges maksimum 100 billetter, slik at alle får sitteplass.
    Paul

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: