Referat fra La Manga treffet på Ørlandet


22 La Manga-venner hadde uforglemmelige gjensynsdøgn.
Det som begynner å avtegne seg som en tradisjon, fant i år sted fra 26 til 28. juli på Hovde Gård, et hotell i særklasse som ligger på Ørland i Trøndelag, et sted med unorsk topografi men spekker med minner om makt og kamp fra gammel og ny historie. De fleste deltakerne var selvsagt både Trøndere og medlemmer av DNKLM selv om ingen av delene var en betingelse. Så vel Vestfold som Rogaland var tynt men godt representert.
Oppholdet ga høve til omfattende turer og sightseeing. Austrått Borg som har huset historiske personer som fru Inger (Ottesdatter), Jörgen Bjelke og andre av middelalderens maktelite var en kulturopplevelse spekket med inntrykk. Imponerende var omvisningen i et av vedens største og best vedlikeholdte batterier med sine tre kanonløp og fem etasjer under bakken. Sporene etter det tredje rikets tilstedeværelse var mange og ryktene om tysk oppførsel på Ørlandet både før og nå var mange og lite smigrende.
Været var helt som på La Manga i februar og ga god grunn til å utnytte “fritiden” godt med vorspiel og fest og sang og spill som kulminerte siste kvelden med en ellevill seanse i “fraukjellaren”, Norges mest elegante og påkostete gjødselkjeller. Det ble fotografert “ustoppstanselig” av de fleste og dersom det lykkes å få til en hjemmeside som alle lett kan komme inn og legge inn fotografier og ytringer på, vil det bli enklere å illustrere senere evenementer. Ett fotografi sier ofte mer enn tusen ord!
Vi vet ikke riktig hvem som egentlig tok initiativet. Et tips om hotellet kom fra Torunn Nedgård og Kjell Knutsen og påmeldingen skjedde til Arne Bjerge og Annie Hilton. Sistnevnte tok også glimtvis initiativ og demonstrerte behagelige lederegenskaper. De fortjener alle en hjertelig takk og en stor klem.

Jan P.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: