FLAUT Å BE OM DOGGY BAG


 

Er det «doggy bag»? |

Camilla Belsvik og Charlotte Grundt, to flotte damer som jobber i Aftenposten, tok for halvannet år siden opp problemet med all maten som kastes. Det vi norske kaster, kunne ha holdt 60 000 mennesker med mat et helt år. En god del av dette sløseriet forekommer på spisesteder som, prisverdig nok, serverer større mengder enn mange av oss kan spise opp.

Mens det i USA er svært vanlig å be om ‘doggy bag’ er vi norske nærmest livredde for å virke gjerrig i samme situasjon. Da jeg tilfeldig vis i dag snublet over innlegget, slo det meg at fotturgruppa ‘Fjellgeitene’ ofte spiser på steder hvor mye av det vi bestiller, blir kastet hvis vi ikke tar det med oss. Jeg anbefaler dere som er interessert i temaet å google på overskriften (Er det flaut å be om «doggy bag»).

Nogen ganger har jeg vært med på å be om doggy bag her nede i Spania. For meg har det virket som om servitørene har følt det som en bekreftelse på at maten hadde vært god. Det har den jo da også, etter min ringe smak, vært. Ellers ville jeg selvsagt ikke tatt bryet med å ta restene med hjem. På Festivo har de egne forpakninger som de smilende fyller for gjester som vil ha med kinamat hjem. Det samme gjelder flere av (kanskje alle?) spisestedene her i Thomas Maestre. Er man i tvil, kan man jo veldig enkelt ha med seg egnet emballasje i sekken. DET MÅ BLI MINDRE FLAUT Å TA VARE PÅ GOD MAT ENN Å KASTE DEN.

Nå har jeg utelukkende omtalt GOD mat. Serveres det dårlig mat, bør man sende den ut til kokken. Ikke spise den. Til det er livet for kort. Men alle kan bli flinkere til å be om ‘doggy bag’ ….

Hva mener dere?

En kommentar til «FLAUT Å BE OM DOGGY BAG»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: